Masterpiece of

tres doux

There are many variations of passages of Lorem
Ipsum available, but the majority.

Tarta cu prune si cocos si noi proiecte

Spoons&Tart

Vin si eu pe blog asa cum tot (nu) vine caldura. Dar din nou motivele sunt sper eu intemeiate: foarte foarte curand la Cosul Verde vom avea prajituri, bune si cremoase si aromate, inghetata si alte minunatii asemenea. Deschiderea oficiala o planificam in 18 Mai, dar inca nu sunt toate detaliile puse la punct. La fel de curand, intr-un restaurant din Cluj (va spun cat pot de repede si numele) veti putea servi 6 prajituri semnate si pregatite de mine (Deeply Chocolate e una dintre ele).
In plus, de ceva vreme am o misiune „speciala”: sa gasesc prajitura care va incununa nunta surorii mele. Si am gasit-o :). O voi posta in curand si pe blog ca sa vad si ce parere aveti voi.

Spoons&Tart1

In plus, ne pregatim intens (mai mult sufleteste acum) pentru marea frigaruie a bloggerilor clujeni din 28 Mai.
Duminica trecuta mi s-a facut dor de vara, de fructe de vara dulci, gustoase si zemoase, asa ca am facut o tarta cu prune si cocos. E usor de facut si merge de minune langa o cafea dimineata.

DSCF5077

Aluat tarta
170 g faina (integrala)
60 g fulgi de cocos
105 g zahar
140 g unt topit
un praf de sare
Se amesteca toate. Se preseaza aluatul intr-o forma de tarta (daca e forma cu fund, se unge bine cu unt si sa imbraca cu hartie de copt). Se coace la 180 de grade 15 minute sau pana e bine rumenita. Se lasa la racit.

Spoons

Macaroon de cocos
140 g cocos uscat
70 g zahar
4 albusuri
Se amesteca toate si se toarna in tava peste baza de tarta.Se „presara” jumatati de prune. Se coace 20-30 de minute la 180 grade pana e rumenita.
Cel mai bine merge cu o cafea langa si cu un glob micut de inghetata.

Comments

  • mai 14, 2011

    Felicitari pentru realizari! Cat mi-as dori sa merg si eu la Frigaruia Bloggerilor, super proiect!

    reply
  • mai 18, 2011

    cand mai pregatesti ceva pentru un articol, da un telefon sa venim sa ne jucam cu catelu 😀

    reply
  • august 23, 2011

    Ma bucur ca ti-am descoperit minunatul blog! Felicitari pentru realizari!! Casa de piatra surorii tale.. lovely tort!

    reply
  • ianuarie 4, 2012
    pofticioasa

    yammy, yammy …..
    i know your cookies are extremely good, but this one is more than delicious
    we all thank you for your recipies

    reply
  • martie 31, 2012

    Interesanta reteta. Cand incepe sezonul prunelor – o trec pe lista.

    reply
  • august 20, 2012
    Ingrid munteanu

    Buna, am citit reteta aceasta si mi se pare absolut delicioasa. Am o intrebare totusi. Daca lasam blatul sa se rumeneasca la primul copt, la al doilea dupa ce am pus si cocosul impreuna cu prunele, nu se va arde blatul? Multumesc. Ingrid M.

    reply

Post a Comment