Macarons, un cadou si un inceput

October 19, 2010 de Anda - 102 Comments
macarons romania

Asa cum am promis astăzi se lasă cu un cadou. Un cadou dulce , dulce si din tot sufletul.

macarons online romania

Acum vreo 3 ani am auzit prima oara de “macarons”. In toate pozele arătau adorabil și foarte multi oameni ii descriau in cuvinte foarte “apetisante”. Asa ca m-am apucat de “săpat” și de testat. Vroiam să știu ce ii face asa cautați, asa de faimoși. Vroiam să știu dacă chiar își merita faima, dacă sunt atât de buni pe cat se vorbește in târg.
Mă gândeam că cea mai căutată și lăudată prăjiturică franceză nu are cum să fie altfel decât bună, dar întrebarea era: este irezistibilă pe cum se spune?

prajituri evenimente

Şi m-am pus pe treabă, destul de circumspecta, pentru că pe lângă faptul ca sunt vestiți pentru cât sunt de delicioși sunt la fel de vestiți pentru faptul că sunt temperamentali și imprevizibili. Prima încercare a fost un succes și am devenit îngâmfată: credeam că am câștigat lupta si mă bufnea râsul când citeam despre atenția pe care trebuie să le-o acorzi. A doua oara, ceva nu a mers bine. La fel și a treia și am înțeles că nu e chiar așa cum credeam. Şi am pornit din nou la drum, de data asta am citit, am încercat să le înțeleg drumul de la o „pată” de aluat dulce către minunea cu atâtea chipuri și arome.
Acum știu că nu e greu, dar trebuie să îi cunoști, să vrei să îi asculți și să le știi povestea.
Sunt firavi, ușor crocanți la exterior, dar moi în interior. Sunt un adevărat teren de joacă: combinații de nuci, de arome, de creme, de culori.

LebkuchenMacarons_collage1

Din păcate, în România sunt aproape necunoscuți. Din fericire însa, sunt așa de buni și adaptabili încât e o chestiune de timp până îi veți îndrăgi.

Știu că unii mă consider “obsedată de ei”, dar ei, unii vor fi convertiți prin degustări multiple :).

Planul meu este ca în următoarea perioadă să ofer posibilitatea celor care doresc să poată comanda online, ca apoi să apară și “live” Sassy macarons.

prajituri unicat

Pe blog veți mai găsi macarons aici și aici.

Şi pentru că aşa eveniment merită sărbătorit, m-am gândit să ofer un pachet de macarons celei sau celui care va scrie un comment la postul de față și va fi extras in 26.10.2010, ora 10.00 cu ajutorul unei aplicații de generare aleatoare de numere. Cadoul este valabil pentru orice persoană din România, iar curierul este suportat tot de către mine. În comment scrieți ce vreți voi, dar ar fi interesant să știu ce aromă v-ați dori in cazul în care veți câștiga.